POLY NOIR vydává nový klip „Padá hvězda“ a spouští crowdfounding

POLY NOIR vydává nový klip „Padá hvězda“ a spouští crowdfounding

Vychází nový klip „Padá hvězda“ k chystanému dark country albu projektu POLY NOIR s názvem „K mýmu ohni nesedej”. POLY NOIR je nový dark country/noir western projekt kytaristy a zpěváka Polyho z metal-crossoverové stálice INSANIA oceněné čtveřicí Andělů. První skladby vznikaly už v roce 2018, až nyní uzrál čas pro plnohodnotnou desku.

 

“Padá hvězda” je třetí singl z chystaného dark country alba POLY NOIR „K mýmu ohni nesedej”. Videoklip na tuto skladbu natočil Jan Mikota a.k.a Mitchi, který je autorem i řady klipů INSANIA (např. „Je mrtvá“, „Volný radikál“, „Večer, kdy Freud zpíval basem“, …).

Do hlavní role obsadil herečku Michaelu Janíkovou a svého syna Šimona Mikotu. Kromě nich se v klipu objevuje Poly (jako temný poutník fantaskní krajinou, která nese stopy westernu) a ostatní členové THE HOLY SPIRIT SMUGGLERS: Tom Šlápota, Jan Fic, David Horák. V klipu jsou mimo jiné odkazy na filmovou tvorbu Davida Lynche a další temné mohykány: „Padá hvězda“ je první skladba, kterou jsem v roce 2018 nahrál, když jsem zkoušel hledat. Možná i proto se mi do ní vetřel Joe, tajemná postava, která se dřív objevovala v textech INSANIE,” dodává ke skladbě mozek projektu Poly.


V posledních hodinách byl zahájen i crowdfunding POLY NOIR (https://donio.cz/poly-noir), kde je možné si vybrat chystané album „K mýmu ohni nesedej” na CD nebo LP (jako limitovaný “red smoke” vinyl), ale i spoustu dalších noirwesternových odměn v limitovaném nákladu, které postupně budou přibývat. V nabídce je např. i Polyho výtvarně zpracovaný zpěvník a chystá se i balíček karet Poly Noir, benzíňák, růženec „Jeden z devíti” a další.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>