HITY PRO PAMĚTNÍKY: 83. DÍL: LOŽE VYVRHELOVO + SOUMĚRNÁ

HITY PRO PAMĚTNÍKY: 83. DÍL: LOŽE VYVRHELOVO + SOUMĚRNÁ

Kdysi dávno jsem toho pačesa jednoho viděl na pódiu, a říkal si, že z toho kluka jednou něco bude. A nemusel jsem to říkat dvakrát, z vlastní kapely DEFEATED (Necronomicon nepamatuju) přešel do známějšího ASGARDu, aby si kdysi posléze, když pochopil, že je ještě lepší než Horejsek :-), založil vlastní projekt PAČESS, a nakonec si vyhlédl sexy Báru Basikovou.

Mr. Pačess Wolf, z metalové historie známý též jako obchodní ředitel Slavkovského pivovaru Zdeněk Vlček. Pamatuju se, jak jsme jednou s naší bandou šli odpoledne kolem Zemanovy kavárny (alias dnešní Pavillon), na červené stála dodávka Slavkova, my všichni na Pačessa zamávali a on neměl absolutně žádný problém, a mohutně nám zamával též. Kluk jeden to pačessatá.

Jsem moc rád, že právě přímo od Zdeňka mám desky Defeated, jež jsou unikátní mj. tím, že na nich Mr. Wolf hrál kromě blacku též death metal. V jednom rozhovoru o tom říkal cosi ve smyslu, že death hrát neumí, že tomu nerozumí, a proto už hraje jenom black metal. 

Nejslavnější black metalový klip orchestru DEEATED, inspirovaný mj. Karlem Jaromírem Erbenem, potažmo filmem Hrátky s čertem, vyniká nejen hereckými výkony, ale též nehereckými plameny.

Co je ovšem zřejmě osudové, že se nám zde hned vedle ocitá písnička Báry Basikové, jakožto symbol hudebního spojení (i když v tu dobu ještě ne) právě Báry a Pačessa. Souměrná, jedna z mých nej nej nejzamilovanějších od Báry – ta počáteční lyrika, ten nástup, ta brutální rytmika + kytara, dost si to dokážu představit jak metalovej ploužák (sic!).

Slyšíte onu podobnost obou písní? Tělo červu, duši čertu, osudové prokletí. Osudové propojení. 

V době premiéry Souměrně Pačess ještě zřejmě nebyl skoro na světě (anebo každopádně věděl o metalu hovno), ale co říká Divá Bára na jeho Lože? J

Sestavil Dědek.

 

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>