FORREST JUMP rozšiřují diskografii o LP „Vrtochy“ a vypalují klip plný emocí „Ukolébavka“

FORREST JUMP rozšiřují diskografii o LP „Vrtochy“ a vypalují klip plný emocí „Ukolébavka“

Nedají si pokoj a nedají a nedají… Tohle rčení je typické pro crossoverové harcovníky FORREST JUMP. Jejich fanoušci to však říkají s úsměvem a velkou dávkou očekávání. Polovina června je období, které si FORREST JUMP a vydavatelství Smile Music Records zvolili k několika emisím. Už 14. června vyšla LP verze alba „Vrtochy“, jíž kapela doplnila o bonus CD s názvem „Předobrazy“, které 18. června doplní zbrusu nové video ke skladbě „Ukolébavka“ právě z tohoto bonus CD.

LP seženeš na Sparkshopu:  https://www.sparkshop.cz/forrest-jump-vrtochy-lpcd/

„Chtěli jsme fanouškům připravit k vinylu „Vrtochy“ také nějaké překvapení. Vybrali jsme pět písní nám blízkých hudebníků a dali jim „forresťácký“ kabát. K tomu jsme přidali tři naše akustické písně, konkrétně „Rozcestí“, „Uprostřed magnetických polí“ a „Miluj svého hejtra““, říká k vydání nosičů frontman FORREST JUMP Pepa Michálek. „CD „Předobrazy“ vznikalo postupně v Happy Metal Studio s Honzou Toužimským, Autumnal Studio s Pavlem „Kurty“ Kurtinem a v Royal Records s Bohumírem Rellichem. Jde o lidi, se kterými se nám skvěle pracuje, a kteří dávají muzice další rozměr“, doplňuje Michálek.

Klip:  https://www.youtube.com/watch?v=5NOufj2jkrY

Obal CD „Předobrazy“ si vzal na starost opět po roce malíř a grafik David Kranz aka Daber, který vystihl myšlenku alba na výbornou. „David je naše jistota. Strašně nás pobavilo, jak dokázal jednoduše zobrazit karikatury alb, ze kterých jsme čerpali a zároveň barevně ztvárnit miniaturní „Vrtochy““, přidává svůj pohled na grafiku bubeník Maty Buriánek.

Na úterý 18. června je naplánováno uvedení premiéry nového videoklipu ke skladbě „Ukolébavka“, kterou si pánové vypůjčili z repertoáru Karla Kryla: „Poezii Karla Kryla považuji za jednu z nejpůsobivějších, kterou jsem měl možnost v životě vnímat. Píseň „Ukolébavka“ určitě nepatří k jeho nejznámějším hitům, ale obsahově je tak strašně silná, že byla naší první volbou“, říká k výběru písně Pepa Michálek a doplňuje: „Je to vlastně totální obžaloba zbabělosti a mně vždycky stojí chlupy i na jazyku, když ji slyším“.

O pohyblivé obrázky se už poněkolikáté postaral Jiří Kobylanský, který tentokrát píseň rozdělil na třetiny, aby v prvních dvou třetinách naznačoval a ve třetí video dohnal k závěrečné pointě. „Spolupráce s Jirkou je vždycky skvělá a i přes jeho časové (ne)možnosti doufáme, že nejde o poslední video v letošním roce“, naznačuje budoucnost Maty Buriánek.

FORREST JUMP se momentálně nacházejí v období čilého koncertování v rámci festivalové sezony a jak je známe, můžeme se brzy těšit na další novinky.

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>