CHTĚL BYCH PODĚKOVAT VŠEM FANOUŠKŮM SKUPINY TITANIC,  říká MARTIN MARTHUS ŠKAROUPKA v rozhovoru pro náš web.

CHTĚL BYCH PODĚKOVAT VŠEM FANOUŠKŮM SKUPINY TITANIC, říká MARTIN MARTHUS ŠKAROUPKA v rozhovoru pro náš web.

Stejně jako jsem v 80. letech ještě coby teenager obdivoval nespoutanou energii skupiny TITANIC, musím nyní smekat před energetickým rezervoárem bubeníka Martina Marthuse Škaroupky – otázky pro tento rozhovor jsem mu odeslal v sobotu 15:25, a jelikož Martinovi odpadl kvůli smutné klimatické situaci koncert, již v 18:11 mi v mejlu přistály jeho odpovědi. Neuvěřitelná rychlost, věru srovnatelná s tempem heavy/speed metalových riffů právě Titaniku, jak je zahrál např. v rámci jihlavského vystoupení v roce 1987.

To já su trochu pomalejší než Marthus (no ale taky su starší!), nicméně v rámci naší tradiční rubriky „3 OTÁZKY PRO…“ Vám při příležitosti vydání CD a MC TITANIC „Jihlava 1987“ konečně přinášíme tento dle mého názoru velmi příjemný rozhovor.

Ahoj, Marthusi. Přiznám se, že krom ofiko nahrávek Titaniku mám doma i řadu jeho neoficiálních záznamů, ale tuhle Jihlavu 1987 ne (kontext s demem Eso Herz teď netřeba rozebírat). A že se jedná o raritní nahrávku, to zřejmě není pouze můj subjektivní dojem, ale soudě dle ohlasů a komentářů na Vašem FB objektivní fakt… Jak píšete na svém FB, o nahrávku je obrovský zájem, co to tedy přesně znamená, resp. jaký je např. poměr prodaných CD a MC? A jinak řekni co chceš.
Ahoj Dědku, rád Tě zase čtu po delší době! Předem bych chtěl poděkovat všem fanouškům, protože takhle velký zájem o tuto nahrávku jsme opravdu nečekali. A když říkám my, tak tím myslím celý team nadšenců a fanoušků, který za vydáním tohoto nosiče stojí. Vůbec nejde o to, kolik CD a MC se prodalo anebo ještě prodá, ale především jde o to, aby se uchoval odkaz kapely Titanic po co možná nejdelší možnou dobu. To jsem osobně slíbil jak Milanovi, tak Zdeňkovi a nehodlám v tom polevovat. Titanic sice aktivně jako kapela neexistuje, ale o odkaz kapely se budu starat tak dlouho, dokud budu živ a samozřejmě dokud budou projevovat zájem i samotní fanoušci kapely.


Zajímavostí poctivého bookletu určitě je, že tradiční sleeve-note tentokrát neobstaral žádný vyloženě renomovaný publicista typu Petra Korála apod., ale Váš fanoušek Radek Vajgelt, který nahrávku opatřil a poskytl, což ostatně ve svém textu krásně rozvádí. Koho napadlo, aby Vám tam pár slov napsal právě on?
Celý příběh okolo vydání CD/MC "Jihlava 1987" začal tím, že mě kontaktoval Radek s tím, že našel doma po X letech kazetu právě s tímto záznamem. Napřed mně poslal pár ochutnávek v podobě mp3 a následně i kompletní nahrávku na MC, kterou jsme nechali převést do digitální podoby v bzeneckém studiu SHAARK. Součástí zásilky s kazetou byl i dopis, ve kterém Radek popsal kompletní příběh této nahrávky. Přišlo mi to natolik skvělé a autentické, že jsem se rozhodl navrhnout ostatním zveřejnit tento dopis přímo i v bookletu CD "Jihlava 1987". Zbytek dobových fotek jsem sehnal z archívu Mirka Horňáka, Libora Kratochvíla a něco málo i z archívu svého domácího.


Na FB píšete, že kromě CD a MC Titanic „Jihlava 1987“ chystáte ještě nejméně dvě překvapení, která brzy zveřejníte. Takže tipuju, že to budou mj. vzpomínkové koncerty na Zdeňka Černého a Milana Hanáka, za účasti Mirka Horňáka, a…Ty, Martine, začneš zpívat – nebo že by někdo z rodiny? :-)
Momentálně pracujeme s dalšíma lidma okolo kapely Titanic hned na několika projektech, které by měly doplnit a v mezích možností i trošičku oživit, kompletní příběh právě vydaného živáku z roku 1987. Nikdy už to nebude takové, jak to všichni pamatujeme. Ale chtěli bychom taky připomenout a oslavit životní příběh našich blízkých kamarádů a spoluhráčů, kteří už tu s námi bohužel nejsou. Víc informací se dozvíte během několika dnů, ať už na oficiálním webu nebo facebookovém profilu kapely Titanic.

 

Veliké poděkování, Marthusi, stejně jako všem okolo moravské legendy jménem TITANIC. Tady Dědek. 

 

titanicband.cz

facebook.com/TITANICMETAL

Komentáře

Můžete použít následující HTML tagy a atributy:
<a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <b> <i> <u>